fireman6, no powiem ci, że robi wrażenie. A ile przez te 3 miesiące km zrobiłeś ? i czy auto stoi w garażu, czy "pod chmurką" ?
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez jama89Big, To teraz zbieraj $ na crystal rockaCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jama89Big, 3 woskowania na rok... słoiczek powinien starczyć na parę latCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jama89powinien z pół roku wytrzymać
zymole są bardziej oleiste i mokre niż SV przez co trochę mniej wydajne co jednak nie zmienia faktu że 1 słoik na 1 auto wystarczy na kilka lat przy comiesięcznej aplikacji :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123zymole są bardziej oleiste i mokre niż SV przez co trochę mniej wydajne co jednak nie zmienia faktu że 1 słoik na 1 auto wystarczy na kilka lat przy comiesięcznej aplikacji
Najszybciej zuzywajacym się kometykiem jest Quick Detailer, którego używam jako lubryfikantu do glinki.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Big, przebieg to ok 3kkm będą, bo średnio mi teraz wychodzi 1kkm na miesiąc. Auto garażowane, na pewno na jego korzyść to działa, że mało stoi na dworze, bo co drugi dzień średnio jadę i postoi na dworze nie dłużej niż 10h ale to tylko raz w tygodniu i nie zawsze. Na poprawę jego trwałości wpływa też pewnie FK425 po każdym myciu stosowany.
jama89, heh pół roku to nie wiem, ja mam nadzieje, że nie będę musiał tyle czekać, w tamtym sezonie miałem FK1000 ok. 3miesięcy i jak się trochę cieplej w lutym zrobiło to już masowałem innymi , na dobrą sprawę warunki takie, że można było by już coś innego kłaść ale chce mu dać szansę i trochę go sprawdzić
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fireman6Big, czyste wewnętrzne części felg
Zamieszczone przez fireman6Dressing na oponkach musi być a jak
Zamieszczone przez RadsoMoje boje ze Skodzinka, delikatna korekta lakieru i aplikacja Zymol Carbon
Ten wosk pięknie wydobywa z magicznej czerni kolor i tzw. efekt mokrego lakieru. dodatkowo ma świetną trwałość Ja jestem baaardzo zodowolony z tego wosku.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
a ja musze się pochwalić-mam już wiele wosków ale ostatnio wszedłem w posiadanie dosyć sporego rarytasu- Swissvax Insignis V2
Wosk stworzony przy wspolpracy studia detailingu i sklepu Scandicshine.no i jego wlasciciela Ketila Falstad.
Wersja juz prawie kolekcjonerska gdyz wyprodukowano 75 sztuk z czego tylko 60 poszla na sprzedaz. Na dzien dzisiejszy pozostaly tylko 2-3 nowe sztuki na sprzedaż.
Komentarz
-
-
Maru 123, to już wiadomo kto od Makkiego wziął pierwszą sztukę
Gratulacje i miłego smarowania, w Norwegii już masowali polecam: http://www.detailersclub.no/forum/to...u-impreza-wrx/ :wink:
Radso, wyszło elegancko
Big, ja testowałem 4nano, FK1000 i w tym roku RejeX wszystkie na felgach też dają radę, mycie rękawicą i szamponem to czysta przyjemność
Komentarz
-
-
Jak na boczne to przejdź się do marketu może będzie jakiś środek tzw. "niewidzialna wycieraczka", używałem od autloandu i daje radę, mogę również polecić 4nano (ten już nie w markecie) na przedniej działa tak:
ok. miesiąca po aplikacji:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-3L2hhnyWII&feature=mfu_in_order&list=UL[/youtube]
a tak po 8miesiącach i ok. 8kkm
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1EYuEpT3tkA[/youtube]
Glass cleaner od megsa też powoli się do niego zbieram bo jeszcze mam nielsen blue window, ale wada, że zostały już w sprzedaży tylko opakowania galonowe, a to koszt 122zł fakt, że z tego otrzymujemy ok 40l gotowego roztworu ale by trzeba ludzi znaleźć do dzielenia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fireman6ale by trzeba ludzi znaleźć do dzielenia
Musimy założyć jakiś nowy wątek :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
demmsi, ja sobie nawoskowalem szyby (za wyjatkiem przedniej) i wszystko jest git. Nic innego nie potrzeba.
A propo woskowania. Wydaje mi sie ze to w obecnej pogodzie troche lipa, poniewaz:
- plyn do spryskiwaczy rozpuszcza wosk,
- w obecnej pogodzie uzywa sie spryskiwaczy bardzo czesto,
- w przypaku hatchbacka/kombi uzycie spryskiwacza wiaze sie z wysmarowaniem calej klapy bagaznika plynem, bo wycieraczka spycha ladnie wszystko na cala szerokosc,
- spryskanie reflektorow to ladne obmycie przedniego zderzaka lub nadkoli i maski podczas jazdy,
- uzycie spryskiwaczy szyby przedniej to owalenie dachu i przednich slupkow.
Zatem spora czesc auta jest po chwili ladnie obmyta z wosku i cala robota na marne :/VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fireman6ale wada, że zostały już w sprzedaży tylko opakowania galonowe, a to koszt 122zł
Prosze bardzo oto on: http://www.meguiars.pl/shop/index.ph...7c84169302b7e9Czarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz